Markkasesta keskareiden 2013 voittaja

Keskareiden finalistit 2013: Tuomo Rissanen, Wille Markkanen, Simo Näkki ja Henry Tissari.

Keskareiden finalistit 2013: Tuomo Rissanen, Wille Markkanen, Simo Näkki ja Henry Tissari.

Perjantaina 16.8.2013 pelatuissa keskarifinaaleissa voittajaksi seuloutui todellinen yllättäjä, jo parhaat vuotensa nähnyt Wille Markkanen.

Karsintavaiheessa tehtiin ennätyksiä

Karsintojen ensimmäinen kierros oli luonnollisesti kiihkeä ja addrenaliininhajuinen. Kovasilmäisten pelaajien taistossa ei ollut varaa virheille ja sen saikin kokea Urho Willman, jolle sattui kovin lohko. Tuloksena oli yhden lohkon miinusennätys -36 pistettä. Urho otti asian hyvin todeten: ”Tätä ei sitten kirjoiteta mihinkään!” Saahan sitä aina toivoa…:)

Välierissä ei nähty ennätyksiä, mutta peli oli ainakin kentältä kuuluneista äänistä päätellen erittäin totista. Vaikka herrasmiesmäinen käytös hiuksenhienosti säilyikin, niin ratkaiseva kahden pluspisteen ero Henry Tissarin ja Kai Ranta-Peren välillä johti äänten kiristymiseen. Osapuolet sijoittuivat sijoille 2. ja 3. lohkossaan ja heidän välillä oli erimielisyyttä pisteiden laskemisesta. Yksikin väärin merkitty piste olisi tässä tilanteessa johtanut siihen, että Tissari ei olisi mennyt suoraan finaaliin. No, asia selvisi jokakuinkin ja välieristä finaaliin itsensä selvittivät Tuomo Rissanen, Simo Näkki, Wille Markkanen ja Henry Tissari.

Finaalin ratkaisi jalat

Finaali oli odotetun tarkkaa peliä, vaikka heti alkuun näyttikin siltä, että Simo Näkki ja Tuomo Rissanen repäisevät ratkaisevan eron jo heti alkuun, kun he karkasivat 8-2 johtoon Henry Tissaria ja Wille Markkasta vastaan. Sitkeästi Tissari ja Markkanen kuitenkin nousivat tasoihin ja lopulta eroa jäi vain kaksi pistettä Näkin ja Rissasen hyväksi.

Toinen erä oli tiukka, mutta siinä ei ollut mitään erikoista. Näkki ja Markkanen voittivat erän kolmella pisteellä.

Kolmas erä sen sijaan oli mielenkiintoinen. Siinä opiskelijapojat Simo Näkki ja Henry Tissari pääsivät samalle puolelle ja olo oli varmasti turvallinen, sillä olivathan he aiemmin kesällä voittaneet parina opiskelijoiden Suomen mestaruuden. Erä opiskelijakisojen ja aikuisten pelien välillä kuitenkin osoittautui ratkaisevaksi – opiskelijoiden pohkeista oli jo puhti poissa ja kenttien ikävimmät maratonsyöttäjät Rissanen ja Markkanen pommittivatkin armotta pahoilla syötöillä erän itselleen ja näin Markkasesta leivottiin vuoden 2013 keskarivoittaja. Henry Tissari voivottelikin erän jälkeen: ”Nyt loppui jalat!” Toivottavasti nuorten miesten lihakset kuitenkin toipuvat lauantaiksi King of the Beach -turnaukseen!

Kaikki pelien tulokset.

Advertisement