King of the Beach

King of the Beach turnauksen säännöt

 1. KING OF THE BEACH -turnaus pelataan joka elokuussa Wänäri Cowboys ry:n jäsenten kesken Wänäri Cowboysin kotikentällä Rauhalahdessa.
 2. Ylintä päätäntävaltaa turnauksessa käyttää turnauksen jyry, joka koostuu seuran puheenjohtajasta ja kahdesta hänen valitsemastaan muusta jäsenestä. Seuran puheenjohtaja ilmoittaa juryn jäsenet viikko ennen turnausajankohtaa.
 3. Turnaukseen pääsee 8 parasta Wänäri Cowboysin jäsentä, jotka ovat saavuttaneet SM-kiertueella (Challenger tour tai Pro tour) eniten SM-rankinpisteitä. Jos kahdella pelaajalla on kyseiseltä kesältä saavutettuna saman verran SM-rankinpisteitä, ratkaisee edellisen kesän king of the beach -menestys pelaajan turnausrankingin. Jos kaikilla kahdeksalla pelaajalla ei ole SM -rankinpisteitä niin turnaukseen pääsee mukaan pelaajat jyryn päätöksen perusteella. Kilpailun jyryllä on oikeus nostaa, erittäin painavin syin, muuten ansioitunut seuran jäsen mukaan kilpailuun, valitsemalleen turnausrankingille SM –kiertueella käyneiden pelaajien perään.
 4. 8 Pelaajaa jaetaan kahteen lohkoon turnausrankingin perusteella. Korkeimman rankingin (1) saanut sijoitetaan lohkoon 1 pelinumerolle 1, rankingissa toiseksi sijoitettu pelaaja lohkoon 2 pelinumerolle 1, kolmanneksi rankattu pelaaja lohkoon 2 pelinumerolle 2 jne. Lohkojaot rankingin perusteella ovat siis seuraavat: lohko1: 1,4,5,8 ja lohko 2: 2,3,6,7. 
Lohkojen sisällä kumpikin lohko pelaa kaikki kaikkia vastaan yhden erän. Lohkon sisällä tulee yhteensä 3 peliä. Pelijärjestys lohkojen sisällä on seuraava: 12vs.34, 13vs.24, 14vs.23
 5. Jokainen erä lohkon sisällä pelataan 15. pisteeseen vanhalla pistelaskujärjestelmällä. (Omasta syötöstä piste). Pistekatto 17 pistettä.
 6. Voitetut eräpisteet(=king -pisteet) ratkaisevat kunkin pelaajan sijoittumisen lohkossa. Jokaisen pelatun ottelun jälkeen kaikille pelaajille päivitetään +- -tilanne, siten että pelin päättyessä esim. 15-13, voittajajoukkueen pelaajat saavat +2 ja häviäjäjoukkueen pelaajat –2 +- pistettä.
 7. Kummastakin lohkosta pääsee ylempään jatkosarjaan alkusarjan jälkeen 2 parasta pelaajaa, jotka ovat keränneet eniten pisteitä
(paras +-). Alempaan jatkosarjaan joutuvat kummankin lohkojen kaksi vähiten pisteitä kerännyttä pelaajaa.
 8. Jos alkulohkojen jälkeen kahden tai useamman pelaajan keskinäiset pisteet ovat tasan niin sijoituksen ratkaisee arpa.
 9. Pelaajat sijoitetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan seuraavasti: Lohkoykköset sijoitetaan pelinumeroille 1 ja 2 riippuen siitä kumman +- -saldo oli alkulohkossa parempi. Tasatilanteissa pelinumeron ratkaisee arpa. Lohkokakkoset sijoitetaan samaan tapaan pelinumeroille 3 ja 4. Lohkokolmoset ja -neloset sijoitetaan vastaavasti alempaan loppusarjaan. Alempi jatkosarja pelataan vain jos alempaan jatkosarjaan joutuneet pelaajat niin haluavat, jos alempaa jatkosarjaa ei pelata ratkaistaan sijoitukset 5-8 alkusarjassa kerättyjen king-pisteiden avulla. Ensimmäinen jatkosarjan ottelu ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa tulee olemaan 12 vs. 34, samalla ottelukaaviolla kuin alkusarjassa.
 10. Sijoitukset ratkaistaan ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa samalla periaatteella kuin alkusarjassa, eli pelataan yksinkertainen sarja. Jatkosarjoissa tasatilanteessa sijoituksen ratkaisee ensisijaisesti pelaajien alkulohkon +- -saldo ja vasta niidenkin mennessä tasan suoritetaan arvonta.
 11. Tuomareina toimivat alkulohkoissa toisten lohkojen pelaajat siten että pelataan vuorotellen pelit lohkojen välillä yhdellä kentällä. Yksi pelaaja toimii tuomarina, yksi pisteiden laskijana ja kaksi muuta pelaajaa toimivat pallopoikina.
 12. Osallistumismaksu King of the beach -turnaukseen on 10eur / pelaaja.
 13. Voittaja saa King of the Beach -tittelin lisäksi 50eur ja toiseksi sijoittunut 30eur.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s