Queen of the Beach

Queen- ja King of the Beach turnauksen säännöt (Hyväksytty kevätkokouksessa 28.4.2020)

 1. QUEEN- ja KING OF THE BEACH -turnaus pelataan Wänäri Cowboys ry:n jäsenten kesken vuosittain seuran kauden päättäreiden yhteydessä.
  1. Jäsenmaksu tulee olla maksettuna vähintään kuukautta(31 päivää) ennen Queen- ja King of the beach -turnausta
 2. Ylintä päätäntävaltaa turnauksessa käyttää turnauksen jyry, joka koostuu seuran puheenjohtajasta ja kahdesta hänen valitsemastaan muusta jäsenestä. Seuran puheenjohtaja ilmoittaa juryn jäsenet viikko ennen turnausajankohtaa.
 3. Turnaukseen pääsee 8 parasta Wänäri Cowboysin jäsentä ja turnausranking muodostuu seuraavan pisteytyksen mukaan:
  1. Beach volleyn SM-mitali avoimessa sarjassa kuluneena tai edellisenä kesänä. Jos pelaajalla on mitaleja molemmilta vuosilta niin mitalit lasketaan yhteen ja paremmuus ratkaistaan kappalemäärän mukaan. Ensin ratkaisee kultamitalit, sitten hopeamitalit ja lopulta pronssimitalit. Jos eroa ei vieläkään synny niin pisteytys järjestelmää jatketaan kohtaan seuraavaan kohtaan B
  2. Beach volleyn osakilpailusijoitus 13 parhaan joukkoon kuluneena kesänä. Jos kahdella pelaajalla on sijoitus 13 parhaan joukossa niin parempi sijoitus ratkaisee. Jos kahdella pelaajalla on sama sijoitus, niin sijoitusten kappalemäärä ratkaisee kuten kohdassa a. Jos eroa ei vieläkään synny niin pisteytys järjestelmää jatketaan kohtaan C. Jos seuraavat kohdat ei eroa anna niin jyry ratkaisee eron parhaaksi katsomallaan tavalla
  3. Edellisen vuoden Queen- ja King of the Beach sijoitus 4 parhaan joukossa
  4. Beach volleyn SM-mitali avoimessa sarjassa 10v sisällä
  5. Beach volleyn Masters mitali sarjassa 35v, 5v sisällä tai kuluneena kesänä 10 parhaan joukossa
  6. 6. Beach volleyn Masters mitali sarjassa 40v, 3v sisällä tai kuluneena kesänä 6 parhaan joukossa
  7. Kuluneen vuoden rankinpisteet miesten avoimelta kiertueelta
  8. Villi kortti juryn päätöksellä max. 2 pelaajaa. Valintakriteerinä seuratoiminnassa ansioitunut pelaaja tai tasoltaan juryn mielestä oikeutettu turnaukseen.
  9. Kuluneen vuoden keskareiden finaali-ranking sijoitus
 4. 8 Pelaajaa jaetaan kahteen lohkoon turnausrankingin perusteella. Korkeimman rankingin (1) saanut sijoitetaan lohkoon 1 pelinumerolle 1, rankingissa toiseksi sijoitettu pelaaja lohkoon 2 pelinumerolle 1, kolmanneksi rankattu pelaaja lohkoon 2 pelinumerolle 2 jne. Lohkojaot rankingin perusteella ovat siis seuraavat: lohko1: 1,4,5,8 ja lohko 2: 2,3,6,7.
 5. Lohkojen sisällä kumpikin lohko pelaa kaikki kaikkia vastaan yhden erän. Lohkon sisällä tulee yhteensä 3 peliä. Pelijärjestys lohkojen sisällä on seuraava: 12vs.34, 13vs.24, 14vs.23
 6. Jokainen erä lohkon sisällä pelataan 15. pisteeseen vanhalla pistelaskujärjestelmällä. (Omasta syötöstä piste). Pistekatto 17 pistettä.
 7. Voitetut eräpisteet(=queen- ja king -pisteet) ratkaisevat kunkin pelaajan sijoittumisen lohkossa. Jokaisen pelatun ottelun jälkeen kaikille pelaajille päivitetään +- -tilanne, siten että pelin päättyessä esim. 15-13, voittajajoukkueen pelaajat saavat +2 ja häviäjäjoukkueen pelaajat –2 +- pistettä.
 8. Kummastakin lohkosta pääsee ylempään jatkosarjaan alkusarjan jälkeen 2 parasta pelaajaa, jotka ovat keränneet eniten pisteitä
 9. (paras +-). Alempaan jatkosarjaan joutuvat kummankin lohkojen kaksi vähiten pisteitä kerännyttä pelaajaa.
 10. Jos alkulohkojen jälkeen kahden tai useamman pelaajan keskinäiset pisteet ovat tasan niin sijoituksen ratkaisee arpa.
 11. Pelaajat sijoitetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan seuraavasti: Lohkoykköset sijoitetaan pelinumeroille 1 ja 2 riippuen siitä kumman +- -saldo oli alkulohkossa parempi. Tasatilanteissa pelinumeron ratkaisee arpa. Lohkokakkoset sijoitetaan samaan tapaan pelinumeroille 3 ja 4. Lohkokolmoset ja -neloset sijoitetaan vastaavasti alempaan loppusarjaan. Alempi jatkosarja pelataan vain, jos alempaan jatkosarjaan joutuneet pelaajat niin haluavat, jos alempaa jatkosarjaa ei pelata ratkaistaan sijoitukset 5-8 alkusarjassa kerättyjen queen- ja king-pisteiden avulla. Ensimmäinen jatkosarjan ottelu ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa tulee olemaan 12 vs. 34, samalla ottelukaaviolla kuin alkusarjassa.
 12. Sijoitukset ratkaistaan ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa samalla periaatteella kuin alkusarjassa, eli pelataan yksinkertainen sarja. Jatkosarjoissa tasatilanteessa sijoituksen ratkaisee ensisijaisesti pelaajien alkulohkon +- -saldo ja vasta niidenkin mennessä tasan suoritetaan arvonta.
 13. Tuomareina toimivat alkulohkoissa toisten lohkojen pelaajat siten että pelataan vuorotellen pelit lohkojen välillä yhdellä kentällä. Yksi pelaaja toimii tuomarina, yksi pisteiden laskijana ja kaksi muuta pelaajaa toimivat pallopoikina.
 14. Osallistumismaksu Queen- ja King of the beach -turnaukseen on 10eur / pelaaja.
 15. Voittaja saa Queen- ja King of the Beach -tittelin lisäksi 50eur ja toiseksi sijoittunut 30eur.
Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s